Mainos
Mainos

Volgogradin iskut tiukensivat turvatoimia – Pietarin ilotulituskin peruttiin

Venäjällä on kiristetty turvatoimia kahden Volgogradissa tehdyn pommi-iskun jälkeen. Esimerkiksi Pietarissa on jo päätetty peruuttaa uudenvuoden juhlintaan liittyvä ilotulitus.

Viranomaiset epäilevät, että Volgogradin tämänpäiväinen johdinauton räjähdys ja eilinen rautatieasemaisku ovat yhteydessä toisiinsa. Tutkintakomitean edustajan Vladimir Markinin mukaan molemmissa iskuissa käytettiin samanlaista räjähdettä.

Johdinautoon tehdyssä iskussa kuoli ainakin 14 ihmistä ja loukkaantui liki 30. Eilen rautatieasemalla tehdyssä iskussa kuoli 17 ihmistä. 


Epäillystä tekijästä on ollut ristiriitaisia olettamuksia. Tuoreimpien tietojen perusteella epäiltyjä on kaksi, mies ja nainen, kertoo uutistoimisto Interfax. Miehen sanotaan olevan ulkonäöltään slaavilainen.

Volgograd tunnettiin neuvostoaikana Stalingradina. Kaupungilla on venäläisille suuri symbolinen merkitys siellä toisessa maailmansodassa saavutetun voiton vuoksi.

Kaupunkiin on julistettu useita päiviä kestävä suruaika.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme