Mainos
Mainos

VTT: Virolaisten laivojen keulaportit kunnossa

Viron ja Suomen lipun alla purjehtivien matkustaja-autolauttojen turvallisuustaso vastaa keulaporttien osalta täysin toisiaan.

keulaportti

Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen VTT:n tekemän selvityksen mukaan virolaisten laivojen keulaportit ovat hyvässä kunnossa ja hyvin hoidettuja. Virolaisen autolautta Estonian vuonna 1994 tapahtuneen onnettomuuden jälkeen on tullut paljon uusia kansainvälisiä määräyksiä alusten turvallisuuden lisäämiseksi.

VTT tarkisti Suomen merenkululaitoksen tilaamassa tutkimuksessa, että nämä määräykset on Virossa toteutettu. Estonian uppoaminen myrskyisällä Itämerellä syyskuussa 1994 oli Pohjoismaissa vuosisadan suurin rauhanajan katastrofi, ja se nousi ykkösuutiseksi koko maailmassa.

Estonian turmassa Utön edustalla hukkui yli 900 ihmistä, ja vain 137 pelastui. Mereltä löydettiin 94 ihmisen ruumiit. Laiva oli ollut matkalla Tallinnasta kohti Tukholmaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme