Mainos
Mainos

Vuoden lehtikuva on otos venäläisestä homoparista

Tanskalaisen kuvaajan Mads Nissenin kuva venäläisestä homoparista valittiin vuoden 2014 lehtikuvaksi World Press Photo -kilpailussa.

Perusteluna oli, että kuva nostaa esille Venäjän sorrettujen seksuaalivähemmistöjen ahdinkoa.  

Mads Nissenin kuva, Jon ja Alex, oli osa suurempaa Homofobia Venäjällä -projektia. Se voitti myös ristiriitaiset asiat -kategorian ensimmäisen palkinnon. Projektin taustalla ovat Venäjällä viime vuonna säädetyt seksuaalivähemmistöjen oikeuksia rajoittavat lait, kuten transvestiittien ja transseksuaalien kielto ajaa autoa sekä kielto levittää "homopropagandaa" lapsille.  

Palkintojuryn puheenjohtajan Michelle McNallyn mukaan vaatimukset voittajakuvalle olivat tiukat.  

– Nyt on historiallinen aika kuville, kuvan täytyy olla yhtä aikaa esteettinen, vaikuttaa, ja sillä pitää olla potentiaalia muodostua ikoniseksi, McNally kertoi.  

Yksittäisten uutistapahtumien kuvia käsittelevän Spot News -kategorian ensimmäisen ja kolmannen palkinnon voitti AFP:n turkkilainen valokuvaaja Bülent Kilic Turkin protesteista ja Syyrian pommituksista ottamillaan kuvilla.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme