Mainos
Mainos

"Vuokraa juutalainen" -projekti haluaa tehdä juutalaisuutta tutuksi Saksassa – "Tiedämme, että nimi on kyseenalainen"

Saksassa on lanseerattu projekti, joka kulkee nimellä "vuokraa juutalainen". Projektin tarkoituksena on tehdä juutalaisuutta tutuksi, sillä vaikka Saksassa on suuri juutalainen yhteisö, monikaan saksalainen ei tunne juutalaisia tai juutalaisuutta.

Projektia koordinoi Janusz Korczackin akatemia ja tilaisuuksia vetää eri puolilla Saksaa viisikymmentä vapaaehtoista. He toivottavat ihmisiä tutustumaan juutalaisyhteisöön.

Yksi tilaisuuksien järjestäjistä, Mascha Schmerling myöntää Deutsche Wellen haastattelussa, että projektin nimi ”Vuokraa juutalainen”, on kyseenalainen.

– Mutta tarkoituksena onkin provosoida ja herättää keskustelua, hän sanoi.

– Ihmiset eivät uskalla sanoa sanaa ”juutalainen” ääneen, toinen järjestäjistä Monty Aviel Zeev Ott jatkaa.

– Mutta kaikki riippuu kontekstista, Schmerling lisää.

Deutsche Wellen haastattelema Ott sanoo, että he eivät halua, että historia yksin määrittää juutalaisuutta.

– Emme halua, että juutalaisuus muistetaan pelkästään holokaustista. Haluamme myös näyttää avointa ja värikästä juutalaisuutta Ott jatkoi.

Avoimelle keskustelulle on tarvetta, sillä antisemitismi on ollut kasvussa läntisessä Euroopassa. 

Maaliskuussa julkaistun tutkimuksen mukaan viime vuonna Saksassa kirjattiin 34 prosenttia edellisvuotta enemmän tapauksia, joissa motiivina on ollut juutalaisvastaisuus.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme