Mainos
Mainos

Vuonna 1888 uponnut alus löydettiin Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa San Franciscon lahdesta on löydetty yli 125 vuotta sitten uponnut alus.

Matkustajalaiva City of Chester upposi vuonna 1888 – tämä on myös viimeinen vuosi, kun laivan hylystä on tehty havainto, kertoo CNN.

Lahteen hautautunut alus havaittiin etsinnöissä, joissa oli yritetty löytää toinen, lahteen vuonna 1952 uponnut alus.

Laivan hautapaikalta oli kerätty tietoja monikaikuluotauksella jo viime vuonna.

Luotausten tulosten analysointi kesti kaikkiaan yhdeksän kuukautta. Seuranneessa viistokaikuluotauksessa uponnut alus havaittiin noin 65 metrin syvyydessä. Laiva oli mudassa pystyasennossa, sen paarpuurissa oli nähtävissä selvästi havaittava aukko.

City of Chester upposi elokuun 22. päivä 1888. Alus oli ollut matkalla Eurekaan Kaliforniaan, kun se oli törmännyt sumussa Aasiasta saapumassa olleeseen Oceanic-alukseen.

City of Chester upposi kuudessa minuutissa törmäyksestä. Aluksen kyydissä oli ollut 90 matkustajaa, turmassa menehtyi kaikkiaan 16 henkilöä.

Oceanicin kiinalaismiehistö oli saanut alun perin niskoilleen ihmisten vihat ja syytökset turmasta. Myöhemmin miehistön toimet olivat kuitenkin paljastuneet sankarillisiksi.

Uponneesta aluksesta aiotaan tehdä näyttely läheiseen merimuseoon. Hylyn nostamista pois vedestä ei ole kuitenkaan suunniteltu.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme