Mainos
Mainos

Vuonna 1984 Lontoossa tehty poliisimurha ratkeamassa vihdoin? Epäilty pidätetty Britanniassa

Britannian poliisi kertoi pidättäneensä torstaina libyalaismiehen, jota epäillään Yvonne Fletcher -nimisen poliisin murhasta. Fletcher ammuttiin Libyan suurlähetystön ulkopuolella Lontoossa vuona 1984.

25-vuotias Yvonne Fletcher kuoli suurlähetystöstä ammuttuun luotiin, kun paikalla oli Libyaa hallinnutta Muammar Gaddafia vastustava mielenosoitus.

Ampuminen aiheutti 11 päivää kestäneen piirityksen, 30 lähetystön libyalaisen karkotuksen ja Lontoon ja Tripolin välisten diplomaattisuhteiden katkeamisen.

– Tämä on ensimmäinen merkittävä pidätys tutkinnassa, sanoi Richard Walton, Lontoon poliisin terrorisminvastaisen yksikön päällikkö.

Walton sanoi, että noin 50-vuotias mies pidätettiin Koillis-Englannissa epäiltynä murhasta ja rahanpesusta. Hänen lisäkseen rahanpesusta pidätettiin nelikymppinen nainen ja kolmekymppinen mies.

Murhaepäillyn pidätys tuli uutena tietona, jota on saatu sen jälkeen kun Gaddafi syrjäytettiin vallasta vuonna 2011. Tämän jälkeen Lontoon poliisit ovat käyneet Libyassa seitsemän kertaa.

Poliisi uskoo, että teon taustalla oli suunniteltu juoni, ja tarkoituksena oli murhata poliiseja ja Gaddafin vastustajia. Poliisi uskoo myös, että Gaddafin puolella olleet vastamielenosoittajat saivat ohjeita lähetystön sisältä.

Poliisin mukaan he aikovat julkistaa kaikkien aikojen suurimman Facebook-kampanjan kansainvälisen huomion ja lisätiedon saamiseksi. He tarjoavat myös 50 000 punnan palkkiota asiaan liittyvien henkilöiden kiinniottoon ja syytteelle saamiseen johtavista tiedoista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme