Mainos
Mainos

Vuosia vankina virunut tyttö onnistui viimein pakenemaan

Itävaltalainen pikkutyttö ehti olla lähes kymmenen vuotta sieppaajansa vankina ennen kuin hänen onnistui paeta.

Itävaltalaisia liki vuosikymmenen riivannut pikkutytön katoamistapaus on lopulta tänään selvinnyt. Poliisi vahvisti, että eilen Wienin esikaupunkialueelta harhailemasta löydetty nuori nainen on suurella todennäköisyydellä maaliskuussa 1998 kadonnut Natascha Kampusch.

Naisen henkilöllisyys varmistuu lopullisesti dna-testeissä, joiden tuloksia odoteltiin valmistuvaksi myöhään tänään.

Kampusch oli kadotessaan kymmenvuotias. Hän katosi koulumatkallaan Wienissä. Poliisin ainoana johtolankana oli se, että tytön oli nähty nousevan valkoiseen pakettiautoon. Tytön löytämiseksi aloitettiin ennennäkemättömän mittava etsintäkampanja, jonka yhteydessä kuulusteltiin yli tuhatta epäiltyä.

Kuulusteltujen joukossa oli myös Wolfgang Priklopil, joka on paljastunut tytön sieppaajaksi. Priklopilia itseään ei asiasta voida enää kuulla, sillä 44-vuotias entinen puhelinasentaja teki myöhään eilen itsemurhan heittäytymällä pikajunan alle Wienissä.

Poliisin mukaan Priklopilia vastaan ei ollut aikoinaan esittää mitään todisteita, joten hänet päästettiin vapaaksi, eikä hänen Strasshofissa Wienin lähistöllä sijaitsevaan taloonsa tehty kotietsintää. Priklopil piti Nataschaa vankina autotallin kellarissa.

Sieppaaja antoi kirjoja ja videoita

Priklopil oli alkuaikoina pitänyt tyttöä lähes täydellisessä eristyksessä. Myöhemmin hän antoi Nataschan lukea lehtiä, kuunnella radiota ja katsoa nauhoittamiaan televisio-ohjelmia. Tyttö pääsi myös joskus ulkoilemaan, mutta ei uskaltanut paeta. Vielä tänään oli vielä epäselvää, oliko Priklopil tehnyt Nataschalle seksuaalista väkivaltaa.

Priklopil oli lisäksi opettanut tyttöä eri kouluaineissa ja antanut hänelle kirjoja luettavaksi. Poliisilähteiden mukaan Natascha pääsi viimein pakenemaan koska Priklopil kävi varomattomaksi.

Nataschan vanhemmat, Brigitta Sirny ja Ludwig Koch, ovat vedonneet mediaan, jotta se antaisi heidän tyttärensä toipua rauhassa. Nataschaa haastatelleiden psykologien ja lääkärien mukaan hän on kohtuullisen hyvässä kunnossa, vaikkakin erittäin kalpea.

Lääkärit varoittivat, että Natascha saattaa tulevaisuudessa saada erittäin pahoja psykosomaattisia oireita.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme