Mainos
Mainos

Vuosikymmenien pahimmat sateet koettelevat Aasiaa

Eri puolilla Aasiaa on kärsitty vuosikymmenien pahimmista sateista. Rajuilmojen kerrottiin vaatineen tänään ainakin 70 ihmishenkeä. Hirmumyrsky Olga eteni tiistaina kohti Korean niemimaata, jossa rankkasateiden, tulvien ja maanvyörymien pelätään surmanneen jo 50 ihmistä.

aasian tulvat, perhe nousemassa kumiveneeseen


Etelä-Koreassa valmistauduttiin hirmumyrskyyn sulkemalla satamia ja julistamalla kansallinen hätätila. Säätieteilijöiden mukaan myrsky näytti kuitenkin iskevän suoraan köyhään Pohjois-Koreaan, jossa viime vuosien kuivuus ja tulvat ovat tuhonneet satoja ja aiheuttaneet nälänhätää.

Filippiinien pääkaupungissa Manilassa jo kolmatta päivää jatkuvat rankkasateet ja tulvat ovat pakottaneet 40 000 ihmistä pakenemaan kotoaan. Tulvissa ja niiden aiheuttamissa maanvyöryissä on kuollut ainakin 16 ihmistä. Ennätystulvista on kärsitty myös Vietnamin etelärannikolla, jossa paikallisviranomaiset anoivat tiistaina hätäapua 22 000:n kodittomaksi jääneen auttamiseksi. Thaimaassa on viranomaisten mukaan kuollut kuusi ihmistä ja kaksi oli kateissa kolme päivää jatkuneiden rankkasateiden jälkeen.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme