Mainos
Mainos

Vuosisatoja vanha italialaistraditio meni pieleen – ennustaa ensi vuodesta tätäkin vaikeampaa

Jos ajattelit, että tänä vuonna on tapahtunut jo aivan liikaa vaikeita ja pahoja asioita ja odotat ensi vuoden tuovan jotain parempaa, saatat pettyä. Tätäkin vuotta pahempaa ennustaa nimittäin italialainen, vuosisatoja vanha perinne, joka epäonnistui toissa viikonloppuna Napolissa.

Asiasta kirjoittavat muun muassa La Stampa ja Business Insider.

Vuosisatoja vanhassa perinteessä kuivunut veri on muuttunut nestemäiseksi seremoniassa, joka pidetään Napolissa San Gennaron kunniaksi. San Gennaro oli Napolin piispa, joka mestattiin uskonsa vuoksi.

Seremonialle ei ole tarkkaa aikaa ja paikkaa, vaan se voidaan järjestää tarvittaessa useampiakin kertoja vuodessa.

Toissa viikonloppuna pidetyssä seremoniassa veri ei kuitenkaan muuttunut, vaan se pysyi kuivuneena.

Seremonia on epäonnistunut aiemminkin, ja lehtitietojen mukaan seuraavien kuukausien aikana on tapahtunut jotain kamalaa: Esimerkiksi vuonna 1939, jolloin alkoi toinen maailmansota, sekä vuonna 1980, jolloin Irpinian maanjäristys surmasi 3000 ihmistä sekä vuonna 1973 ennen koleraepidemian puhkeamista, kirjoittaa Stampa. 

– Meidän ei pidä alkaa miettiä tuhoa ja kurjuutta. Me olemme uskon miehiä, joten meidän täytyy vain rukoilla, sanoo luostarin johtaja Vincenzo De Gregorio.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme