Mainos
Mainos

Wada ei kiellä alppitelttojen käyttöä

Maailman antidopingtoimikunta Wada on päättänyt, että alppitelttojen käyttö on jatkossakin sallittua. Wadan puheenjohtaja muistuttaa kuitenkin teltan käytön riskeistä.

Maailman antidopingtoimikunta Wada on päättänyt, että urheilijan hapenottokykyä parantavien alppitelttojen käyttöä ei kielletä, kun kiellettyjen metodien ja aineiden luetteloa päivitetään ensi vuonna. Wadan puheenjohtaja Dick Pound kuitenkin huomautti, että asiaa tutkitaan jatkossakin.

Alppitelttoja tutkineet kolme Wadan valiokuntaa suosittelivat, että niitä ei kiellettäisi, myötäillen näin suurta osaa toimikunnan jäsenistä asiassa.

- Eniten keskustelua herätti se, pitäisikö meidän kieltää keinotekoisesti happitilaa tekevät metodit. Terveys-, lääketieteellinen- ja tutkimusvaliokuntamme olivat selkeän yksimielisiä siitä, että tällä hetkellä kiellon asettaminen ei ole sopivaa, Pound kertoi.

- Tämä ei tarkoita sitä, että hyväksyisimme tällaisen toiminnan. Tämä tarkoittaa vain sitä, että tämänhetkisten tietojemme valossa alppitelttojen käytön kieltäminen ei ole oikein.

Wadan päätös ei ollut mikään yllätys, sillä Poundkin on myöntänyt telttojen kieltämisen olevan vaikeaa. Hän kuitenkin muistuttaa, että alppimajojen ja -telttojen käytössä on riskitekijöitä.

- Olemme huolissamme, sillä siihen voi liittyä joitain mahdollisia terveysvaaroja. Olemmekin pyytäneet kansainvälisen olympiakomitean lääketieteellistä valiokuntaa tutkimaan asiaa. Tämä on koko ajan etenevä prosessi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme