Mainos
Mainos

Wahid: Megawatinkin erottava, jos minut erotetaan

Indonesian presidentti Abdurrahman Wahid (kuvassa vasemmalla) sanoo, että mikäli hän joutuu eroamaan tehtävistään, on myös varapresidentti Megawati Sukarnoputrin (kuvassa alhaalla) erottava. Wahid puhui eilen Manadon kaupungissa Sulawesin saarella.

Wahid yritetään panna viralta prosessissa, johon liittyy muun muassa kuuleminen maan korkeimmassa valtaelimessä, Kansan neuvoa-antavassa kokouksessa (MPR) 1. elokuuta. Wahid on uhannut julistaa poikkeustilan perjantaina, mikäli hänen vastustajansa eivät luovu aikeistaan. Tällöin myös MPR:n istuntoa aiotaan aikaistaa. Kahden tärkeän puolueen johtajat yrittävät etsiä kompromissia viraltapanoprosessin pysäyttämiseksi.

Megawati

Golkar- ja PPP-puolueiden johtajat ovat neuvotelleet kahden ministerin kanssa, ja ovat sopineet yrittävänsä painostaa Wahidia ja Megawatia kompromissiin. Järjestelyn mukaan Wahid luovuttaisi todellisewn valtansa Megawatille, mutta voisi jatkaa presidenttinä.

Korruptiosyytöksiä käsitelleessä parlamentin helmikuisessa raportissa todettiin Wahidin käyttäneen väärin valtaansa, antaneen harhaanjohtavia lausuntoja ja mahdollisesti rikkoneen korruption vastaisia lakeja.

Wahidin epäillään sekaantuneen kahteen miljoonien dollarien lahjusjupakkaan. Wahid on kieltänyt syytökset ja sanonut niiden olevan poliittisia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme