Mainos
Mainos

Waigel: Duisenberg päättää jatkostaan

Saksan valtiovarainministeri Theo Waigel sanoi tänään, että hollantilainen Wim Duisenberg voi jatkaa Euroopan keskuspankin pääjohtajana täydet kahdeksan vuotta jos hän niin haluaa.

Waigel puolusteli Saksan radiolle antamassaan haastattelussa EU-johtajien viikonloppuna Ranskalle tekemää myönnytystä. 62-vuotias Duisenberg ilmoitti tällöin, ettei hän aio korkean ikänsä vuoksi toimia virassa täyttä kautta. Käytännössä Duisenberg tekisi näin tilaa ranskalaiselle Jean-Claude Trichet'lle.

Waigelin mukaan Duisenberg ei kuitenkaan ole sitoutunut eroamaan neljän vuoden jälkeen. Jos hän päättää jatkaa täyden kauden, kukaan ei voi estää Duisenbergia tekemästä näin, Waigel totesi.

Viikonlopun ratkaisu on saanut laajaa arvostelua osakseen. Pääjohtajakiistan ja sitä seuranneen kompromissin pelätään kyseenalaistavan keskuspankin itsenäisyyden ja uskottavuuden.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme