Mainos
Mainos

Wall Street -liike valmistautuu uuteen mielenosoitukseen

Vallatkaa Wall Street -liike aikoo tukkia jälleen tänään New Yorkin talouselämän keskuksen. Mielenosoittajien katujuhlien tarkoitus on häiritä pörssin toimintaa.

Sosiaalista eriarvoisuutta ja kapitalismia vastustavan protestiliikkeen 2 kuukautta kestänyt mielenilmaus kärsi toissapäivänä takaiskun, kun poliisi tyhjensi mielenosoittajien leirin Zuccotti-puistossa lähellä Wall Streetiä.

Viranomaisten mukaan leiri oli tyhjennettävä terveys- ja turvallisuusuhan vuoksi.

Puisto avattiin uudelleen eilen siivouksen jälkeen, ja mielenosoittajat saivat palata puistoon. He eivät kuitenkin saaneet enää tuoda mukanaan telttoja, makuupusseja tai muita leiriytymisvarusteita.

New Yorkin protestien järjestäjien mukaan tämänpäiväisistä mielenilmauksista kaavaillaan tähänastisista provokatiivisimpia. Aktivistit ovat varautuneet joukkopidätyksiin, mutta vetoavat väkivallattomuuden puolesta.

New Yorkista alkanut Vallatkaa Wall Street -liike on levinnyt myös muualle Yhdysvaltoihin ja muihin maihin. Euroopassa leirejä on muun muassa Lontoossa. Kaupungin viranomaiset määräsivät eilen St. Paulin katedraalin ulkopuolella sijaitsevan leirin purettavaksi oikeustoimien uhalla.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme