Mainos
Mainos

Wall Streetilla protesteja - poliisin käytös kummastuttaa

Mielenosoitukset New Yorkin Wall Streetillä jatkuvat jo toista viikkoa. Poliisin käytös kummastuttaa kansalaisia.

Mielenosoittajat ovat huolissaan demokratiasta ja taloustilanteesta. Heidän mukaansa talouspolitiikka on epäonnistunut. Mielenosoittajat ovat "yksittäisten kansalaisten asialla".

Toista viikkoa kestävissä mielenosoituksissa on pidätetty CNN:n mukaan jo sata mielenosoittajaa. Mielenosoittajia on ollut useana päivinä satoja. Kun mielenosoitukset alkoivat 17. syyskuuta, BBC:n mukaan mielenosoittajia arvioitiin olleen jopa 1 500 päivässä.

Poliisin mukaan pidätykset ovat johtuneet häiriökäyttäytymisestä ja liikenteen estämisestä. Mielenosoittajat ovat puolestaan syyttäneet poliisia liiallisesta väkivallan käytöstä. Tapahtumista leviää myös netissä videomateriaalia.

– Eräs valkopaitainen poliisi tuli ja suihkutti pippurikaasua minua sekä kolmea tyttöä kasvoihin, videolla ollut Chelsea Elliott kertoi CNN:lle.

– Se oli häirittävintä, mitä olen koskaan nähnyt. Se oli kerta kaikkiaan kamalaa katsottavaa, tapahtumaa sivusta seurannut mielenosoittaja Amanda Clarke kertoi.

Elliot luonnehti tekoa anteeksiantamattomaksi ja aikoo tehdä tapahtuneesta valituksen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme