Mainos
Mainos

Washington marssi Martin Luther Kingin puheen kunniaksi

Yhdysvalloissa Washingtonissa kymmenettuhannet ihmiset kerääntyivät tänään marssimaan Martin Luther Kingin kuuluisan puheen muistoksi.

Ensi keskiviikkona tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta kansalaisoikeustaistelija Martin Luther Kingin Minulla on unelma -puheesta, joka edisti osaltaan rotuerottelun ja syrjinnän lopettamista Yhdysvalloissa.

Washingtonin National Mall -puistossa osa ihmisistä oli kuitenkin sitä mieltä, että kansalaisoikeusliikkeen "We shall overcome" -tunnuslaulun mainitsema voitto on yhä saavuttamatta.

– Vaatimuksemme ovat samat kuin 50 vuotta sitten. Tarvitsemme töitä jokaiselle amerikkalaiselle, ja tarvitsemme vapautemme. Tarvitsemme vapautemme saada äänemme kuuluviin työpaikoillamme ja meidän on saatava äänemme kuulluksi vaaliuurnilla, tiivisti mietteet AFL-CIO -ammattiliiton varapuheenjohtaja Arlene Holt Baker.

Washingtonin marssi pyrkikin kiinnittämään huomiota Yhdysvaltain lukuisiin ongelmakohtiin työttömyydestä naisten asemaan.

Presidentti Barack Obama puhuu Washnigtonissa Kingin puheen varsinaisena vuosipäivänä keskiviikkona.

(MTV3 – STT – Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme