Mainos
Mainos

Washington Post: Amerikkalaisjoukkoja Keski-Aasiaan

Yhdysvallat on lähettänyt yli 1000 sotilasta keskiaasialaisiin entisiin neuvostotasavaltoihin Uzbekistaniin ja Tadzhikistaniin, kertoi Washington Post -lehti tänään. Joukot kuuluvat 10. vuoristojääkäridivisioonaan. Heidän tehtävänään on tukea laskuvarjo- ja erikoisjoukkoja, joiden on määrä jäljittää terrorismista epäiltyä Osama bin Ladenia Afganistanissa.

Amerikkalaisia lentotukialuksia, satoja sotilaskoneita, risteilyohjuksin varustettuja sota-aluksia ja erikoisjoukkoja on sijoitettu viime päivien aikana Afganistanin lähialueille. Washington Postin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Yhdysvaltain asevoimien joukkoja sijoitetaan entisiin neuvostotasavaltoihin.

Afganistanin pohjoinen rajanaapuri Uzbekistan ilmoitti toissapäivänä luovuttavansa ilmatilansa Yhdysvaltain käyttöön mahdollisessa vastaiskussa Afganistaniin, missä Osama bin Ladenin uskotaan piileskelevän. Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld käy Lähi-itään ja Keski-Aasiaan suuntautuvalla kiertomatkallaan myös Uzbekistanissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme