Mainos
Mainos

Washington Post: Jenkkipoliisin toiminta herättää raivoa – osoitti ylinopeutta ajanutta miestä 9 minuuttia aseella

Kaliforniassa kuvattu video liikennepoliisin toiminnasta pysäytystilanteessa kuohuttaa Yhdysvalloissa, kertoo The Washington Post.

Liikennepoliisi oli huomannut ylinopeutta suhaavan kuljettajan ja pysäyttänyt tämän. Kuljettaja ja tämän matkustaja etsivät tarpeellisia papereita poliisille, joka siirtyi sitten moottoripyörälleen hoitamaan tarvittavat paperityöt loppuun.

Tässä vaiheessa poliisin ja pysäytetyn kuljettajan tarinat eroavat. Poliisin mukaan matkustaja alkoi kurotella penkkinsä alle, vaikka mitään muita papereita ei asian hoitamiseksi vaadittu. Tämä sai poliisin nostamaan aseensa mahdollisen uhan varalta.


Matkustajan kertomuksen mukaan hän taas oli nostamassa lattialta eräitä poliisin vaatimia papereita tämän toiveiden mukaisesti.

Aseen noustua esille mies piti kätensä jatkuvasti poliisin näkyvillä, mutta poliisi ei siitä huolimatta laskenut asettaan. Tämä sai matkustajan kiivastumaan, mistä seurasikin sananvaihtoa. Matkustajaa uhattiin aseella siihen asti, että poliisin apuvoimat tulivat. Poliisi pahoitteli, että näiden apuvoimien saapuminen kesti huomattavasti pidempään kun normaalisti, mikä johti matkustajan kannalta epämiellyttävän pitkään aseen piipun tuijotteluun.

Tapauksen pohdinta jatkui sittemmin sosiaalisessa mediassa, jossa poliisin toimet saivat niin ymmärrystä kun raivoisaa kritiikkiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme