Mainos
Mainos

Washington Post: Pakistanissa salainen ohjustehdas

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu on saanut selville, että Pakistanissa rakennetaan salaista ohjustehdasta, kirjoitti Washington Post -lehti tänään.

Lehden mukaan Pakistan käyttää tehtaan rakentamisessa Kiinasta saatuja piirustuksia ja välineitä. Puolivalmis tehdas sijaitsee Rawalpindin kaupungin lähistöllä Pohjois-Pakistanissa. Tehdas valmistuu vuoden tai kahden sisällä ja sen jälkeen siellä alkaa kiinalaistyyppisten M-11 -ohjusten valmistus, kirjoittaa lehti.

Yhdysvallat on asettanut Kiinan kahdesti osittaiseen kauppasaartoon, koska maa on myynyt Pakistanille M-11 -ohjuksia ja ohjusten osia. Pakotteista on kuitenkin luovuttu sen jälkeen, kun Kiina on luvannut lopettaa asekaupan. Washington Post -lehden mukaan sekä Pakistania että Kiinaa uhkaa nyt Yhdysvaltain kauppasaarto. Lehden mukaan Yhdysvaltain tiedustelupalvelu on tiennyt tehtaan olemassaolosta siitä saakka, kun sitä viime vuonna ryhdyttiin rakentamaan.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme