Mainos
Mainos

Sähköpylväiden räjäytys jätti Krimin sähköttä, saarelle hätätila

Krimille Ukrainasta sähköä kuljettavan verkon kaksi keskeistä sähköpylvästä on tuhottu räjäyttämällä ja koko Krim on ilman sähköä.

Krimin itseensä liittänyt Venäjä on julistanut alueelle hätätilan. Ilman sähköä on miltei kaksi miljoonaa ihmistä.

Sähköpylväitä pommitettiin kerran jo perjantaina. Eilen voimalinjan luona ottivat yhteen nationalistisen Oikean sektorin mielenosoittajat ja Ukrainan puolisotilaalliset joukot.

Venäjän viranomaisten mukaan sairaalat ja muut ratkaisevat olennaiset rakennukset saavat sähköä varavoimasta.

Pommitettujen pylväiden lähellä Ukrainassa on meneillään mielenosoitus, jossa Ukrainan hallitusta kehotetaan keskeyttämään ruokakuljetukset Krimille.

BBC kertoo Ukrainan viranomaisten sanoneen, että mielenosoittajat ovat estäneet pylväiden korjaustyöt. Washington Postin siteeraamien ukrainalaisviestinten mukaan mielenosoittajat ovat kuitenkin kiistäneet räjäyttäneensä pylväät.

Venäjä liitti Krimin niemimaan omavaltaisesti itseensä maaliskuussa 2014 osana Ukrainan sotaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot