Mainos
Mainos

Washington Post uutisoi Suomen katupartioista – ”oppikirjaesimerkki pelon ja epäluulon leviämisestä”

Washington Postissa on julkaistu laaja artikkeli katupartioista ja pakolaiskriisin käsittelystä Euroopassa ja etenkin Suomessa. Lehden mukaan Suomesta on tullut oppikirjaesimerkki pelon ja epäluulon leviämisestä Euroopassa uudenvuodenaaton ahdistelutapausten jälkeen.

Artikkelissaan Washington Post kuvailee katupartio Soldiers of Odinia äärioikeistolaiseksi ryhmäksi, joka leviää ympäri Suomea. Lehti haastattelee katupartioon Tampereella kuuluvaa 33-vuotiasta Ilkkaa, joka on huolestunut siitä, etteivät pakolaiset kunnioita suomalaisia naisia, ja pelkää tytärtensä puolesta.

Jutun mukaan huoli siitä, vaarantavatko nuoret miesturvapaikanhakijat etenkin naisten turvallisuuden, on levinnyt ympäri Eurooppaa. Oman käden oikeutta jakavia katupartioita on perustettu muuallakin kuin Suomessa.

Washington Postissa mainitaan, että Tampereelle on tullut puolen vuoden aikana yli  4000 turvapaikanhakijaa enimmäkseen Irakista. Puolen vuoden aikana on ollut 50 välikohtausta, jossa turvapaikanhakija on ollut joko epäilty tai uhri.

Jutussa kerrotaan, että viranomaiset ovat huolissaan katupartioiden leviämisestä Suomessa. Soldiers of Odinin lisäksi mainitaan Suomen vastarintaliike.

Lehti haastattelee vuonna 2010 Suomeen Tampereelle tullutta irakilaista nyrkkeilijää Abbas al-Arjaa, joka on itse ulkomaalaisena huomannut uuden pakolaisaallon. Hän on nähnyt tapauksia, joissa turvapaikanhakija ahdistelee suomalaista naista

– Osalla heistä on paljon opittavaa. He eivät ymmärrä, että nainen voi pukeutua niin.

Al-Arja näkee tilanteesta kuitenkin myös toisen puolen.

– Musliminaiset eivät uskalla kävellä kaduilla Soldiers of Odinin takia. Mitä olemme saavuttaneet? Pelkäämme heitä, ja he pelkäävät meitä.

Jutussa mainitaan myös Soldiers of Odinia Tampereella irvaillen vastustanut pellepartio Loldiers of Odin, joka on aiemmin saanut kansainvälistäkin huomiota.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme