Mainos
Mainos

Washington Postin lähteet: Mueller tutkii nyt myös sitä, haittasiko Trump oikeutta

Yhdysvalloissa erikoissyyttäjä Robert Mueller tutkii nyt myös sitä, haittaisiko Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oikeutta, kertoo Washington Post -lehti nimettömiin viranomaislähteisiinsä viitaten.

Tutkimukset alkoivat lehden lähteiden mukaan toukokuussa pian sen jälkeen, kun Trump erotti FBI:n johtajana toimineen James Comeyn.

Comey on sanonut, että Trump kehotti FBI:ta lopettamaan tutkimukset, jotka koskivat Trumpin ex-turvallisuusneuvonantajaa Michael Flynniä.

Mueller nimitettiin erikoissyyttäjäksi Venäjä-tutkintaan pian Comeyn erottamisen jälkeen.

Mueller aikoo haastatella muun muassa NSA:n johtajaa, lähteet kertovat

Lehden tietojen mukaan Mueller aikoo haastatella Trump-epäilyiden takia kolmea viranomaista.

Lähteiden mukaan Mueller kuulee kansallisen tiedustelupalvelun DNI:n päällikköä Daniel Coatsia ja kansallisen turvallisuuspalvelun NSA:n johtajaa Mike Rogersia. Mueller kuulee lisäksi vastikään turvallisuuspalvelun varajohtajan paikalta eronnutta Richard Ledgettiä. 

Muellerin on aiemmin kerrottu tutkivan sitä, yrittikö Venäjä vaikuttaa Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleihin. Tutkinnassa selvitetään myös Trumpin kampanjatyöntekijöiden Venäjä-kytköksiä. 

Viranomaiset etsivät myös todisteita Trumpin kannattajien tekemistä mahdollisista talousrikoksista, lähteet kertovat.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot