Mainos
Mainos

Washingtoniin odotetaan 40 000 mielenosoittajaa

Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston syyskokouksiin varustaudutaan jo nyt kokouskaupungissa Washingtonissa. Lokakuun alussa olevien kokousten pitopaikkaa on muutettu mielenosoitusten pelossa.

Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston syyskokoukset on pidetty yli 20 vuoden ajan lähellä suosittuja turistialueita olevassa historiallisessa hotellissa, mutta nyt kokoukset pidetään ydinkeskustassa sijaitsevissa rahoituslaitosten pääkonttoreissa. -Tämä on tervejärkinen varotoimenpide, sanoo Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tiedottaja David Hawley. Kaupunkiin odotetaan syksyllä noin 40 000 mielenosoittajaa, joten mielenosoitus on laajimpia sitten Vietnamin sodan. Kokoushotellin ympärillä tällainen mielenosoittajajoukko aiheuttaisi kaupungin asukkaille liikaa häiriöitä ja hotellin aluetta on vaikea sulkea ulkopuolisilta. Washingtonin poliiisi on kokousten aikana täydessä valmiudessa ja lisävoimia haalitaan ympäristökaupungeista. -Kokousaikataulua ei ole muutettu, vakuuttaa Hawley. Washingtoniin on tulossa noin 7000 talouspäättäjää 183 maasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme