Mainos
Mainos

Washingtonin jäteastiauudistuksesta tuli hulvaton farssi

Jätehuolto ei yleensä ole mikään kovin vitsikäs asia, mutta Washingtonissa siitä on riittänyt naurun aihetta moneksi viikoksi.

Washingtonin kaupunginjohto yritti nimittäin voittaa vaalit vaihtamalla kaupunkilaisten jäteastiat uusiin ja isompiin. Käytännön toteutus meni kuitenkin pahasti mönkään.

Kaupunkilaiset saivat kuin saivatkin uudet jäteastiat, ja sitten heitä neuvottiin laittamaan vanhat astiat ylösalaisin jalkakäytävälle. Vanhoihin astioihin kehotettiin laittamaan vielä tarra, jossa luki ”Ota minut”. 

Vanhat ja likaiset jäteastiat istuivat sitten jalkakäytävien tukkeena viikkokaupalla.  Kaupunkilaiset soittelivat kaupungintalolle, mutta mitään ei tapahtunut.  Yksi taiteilija päätti kerätä muutamia tehdäkseen niistä kukkalaatikoita naapurilähiöönsä.  Hänet pidätettiin varkaudesta ja kaupunki on laittanut oikeusjutun vireille taiteilijaa vastaan.

Kun kaupunginmiehet sitten lopulta alkoivat lastata vanhoja jätteenkeruuastioita kuorma-autoihin, veivät he erehdyksissä monelta asukkaalta myös uuden jäteastian.  Pitkin kaupunkia nähtiinkin asukkaita juoksemassa jäteauton perässä ja vaatimassa kaupunginmiehiä palauttamaan uuden astian.  Moni joutui retuuttamaan uutta astiaansa parin korttelin verran matkalla kotiin. 

Asukkaiden luottamus kaupunginhallintoon otti melkoisesti takapakkia farssin vuoksi. Tarinan loppukin oli kaikin puolin nolo kaupungin johdolle, joka oli mainostanut, että vanhat astiat menevät muovikierrätykseen.  Mutta niin vaan kävi, että ne kärrättiin jätteenpolttolaitokselle ja Washingtonin yritys profiloida itseänsä ympäristöystävällisenä kaupunkina epäonnistui totaalisesti.

Fiasko tahri jo muutenkin kampanjarahoitussotkuissa ryvettyneen kaupunginjohtaja Vincent C. Grayn mainetta eikä mies pääsekään enää ehdolle Washingtonin kaupungin johtoon seuraavissa vaaleissa.

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme