Mainos
Mainos

Washingtonin metroturman uhriluku kasvaa

Seitsemän ihmistä on saanut surmansa Yhdysvaltain pääkaupungin Washingtonin tuhoisimmassa metroturmassa, vahvistaa pormestari Adrian Fenty.

Pormestarin mukaan yksi surmansa saaneista on toista junaa kuljettanut nainen. Lisäksi ainakin 70 loukkaantunutta on saanut hoitoa ja kahdella heistä on hengenvaarallisia vammoja.

- Se vain tapahtui. Juna ei hidastanut, se vain nytkähti. Me vain paiskauduimme sinne minne paiskauduimme, kertoi junassa matkustanut Theroza Doshi.

Turma sattui kello 17 paikallista aikaa (puolenyön maissa Suomen aikaa), kun kuusivaunuinen metrojuna törmäsi toiseen metroon lähellä Fort Tottenin metroasemaa. Törmäyksen seurauksena toinen juna päätyi osittain toisen päälle. Onnettomuuspaikalla kiskot kulkevat maan päällä.

- Toinen metrojunista oli pysähtynyt odottamaan lupaa lähtöön, kun seuraava juna tuli sen taakse ja jostakin syystä törmäsi edellä olleeseen, metroa liikennöivän laitoksen johtaja John Catoe sanoo.

Pormestari Fentyn mukaan turma on yksi tuhoisimmista Yhdysvaltojen metroliikenteen historiassa. Washingtonin 33-vuotisen metroliikenteen historiassa se on jopa tuhoisin.

Presidentti Barack Obama ja hänen vaimonsa Michelle ovat ilmaisseet osanottonsa turman johdosta.

Yhdysvaltain edellinen vakava joukkoliikenneonnettomuus sattui viime syyskuussa, jolloin 25 ihmistä kuoli Los Angelesissa paikallisjuna törmättyä vastaan tulleeseen tavarajunaan. Paikallisjunan kuljettaja oli kirjoittamassa tekstiviestiä kännykällään turman tapahtuessa.

Suomalaisia ei tiettävästi mukana metroturmassa

Suomalaisia ei tiettävästi ollut mukana Washingtonin metroturmassa. Ulkoministeriön mukaan asiaa tutkitaan edelleen, mutta todennäköisesti metrojunissa ei ollut suomalaisia onnettomuushetkellä.

Ulkoministeriöön ei ole myöskään tullut yhteydenottoja omaisilta, jotka olisivat kyselleet Washingtonissa olevien läheistensä perään.

(MTV3 - Reuters - AFP - STT)

Lue myös:

Vakava metroturma Washingtonissa 22.6.2009. (EPA)

Vakava metroturma Washingtonissa 22.6.2009. (EPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme