Mainos
Mainos

WFP: Yli kolmea miljoonaa etiopialaista uhkaa nälänhätä

Etiopiassa on ollut kahden vuosikymmenen aikana viisi kuivaa kautta.

Yli kolme miljoonaa etiopialaista tarvitsee hätäruoka-apua tänä vuonna, sanoo YK:n elintarvikeohjelman WFP:n edustaja. Hän varoitti, ettei maailma saa unohtaa Etiopiaa vaikka nälänhätäuutisia tulee muualtakin Afrikasta.

WFP:n Etiopian-johtajan Mohamed Diabin mukaan tilanne ei ole niin paha kuin vuonna 2003, jolloin 13 miljoonaa ihmistä tarvitsi Etiopiassa ruoka-apua. Järjestö yhteistyökumppaneineen pitää kuitenkin hänen mukaansa silmällä nälänhädän erityisesti uhkaamia paikkoja, joita on kymmeniä.

Oikullisten sateiden vuoksi Etiopian sadot ovat jääneet tänä vuonna pieniksi. Vielä joulukuun sadonkorjuunkin jälkeen Diab arvioi miljoonan ihmisen tarvitsevan ruoka-apua.

-Etiopiassa on ollut kahden vuosikymmenen aikana viisi kuivaa kautta, jotka ovat aiheuttaneet sanoinkuvaamatonta kärsimystä, koettelemuksia ja kuolemaa, Diab sanoi.

-Monet perheet eivät ehdi toipua yhdestä onnettomuudesta, kun toinen jo iskee heihin.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme