Mainos
Mainos

WHO: Aasian tsunamin jäljiltä viisi miljoonaa koditonta

Ruoka- ja vesihuollon vaikeudet alkavat kärjistyä Aasian katastrofissa. Ihmisten avustaminen on monilla alueilla hankalaa, koska kulkuyhteydet ovat poikki.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan jopa viisi miljoonaa ihmistä on vailla ruokaa, suojaa ja puhdasta vettä Intian valtameren rantavaltioihin iskeneiden hyökyaaltojen vuoksi. Veden ja ruoan lisäksi paha pula on lääkkeistä ja polttoaineista.

YK:n lastenoikeusjärjestön UNICEFin avustustyö tuhoalueilla keskittyy kulkutautien estämiseen, kertoo Suomen Unicefin pääsihteeri Pentti Kotoaro.

- Unicef keskittyy avustustyössään lapsiin ja lapsiperheisiin. Nyt alkuvaiheessa meidän päätehtävämme on ollut varmistaa puhtaan veden saanti niin laajalle kuin mahdollistaja. Se on merkinnyt muun muassa vedenpuhdistustablettien huomattavaa jakelua, Kotoaro sanoo.

Karkean arvion mukaan hyökyaaltojen kuolonuhreista jopa kolmasosa on lapsia. Jos kulkutauteja ei pystytä ehkäisemään, saattavat taudit tappaa yhtä paljon ihmisiä kuin itse luonnonkatastrofi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme