Mainos
Mainos

WHO: Eurooppa lihoo hirvittävää vauhtia

Eurooppaa uhkaa vakava liikalihavuusongelma vuoteen 2030 mennessä, varoittaa Maailman terveysjärjestö WHO.

WHO:n ennusteen mukaan monissa maissa yli puolet aikuisista on pian ylipainoisia.  

Irlantilaisista miehistä ylipainoisia voi olla tulevaisuudessa jopa huimat 89 prosenttia ja kreikkalaisista miehistäkin 77 prosenttia. Ylipainoa vakavammasta liikalihavuudesta kärsivien kreikkalaisten miesten määrän ennustetaan yli kaksinkertaistuvan 44 prosenttiin ja naisten määrän kaksinkertaistuvan 40 prosenttiin.  

Vain harvoissa Euroopan maissa ylipainoisten määrä on laskussa. Esimerkiksi Ruotsissa, jossa lihavuus ei ole ollut niin yleistä, liikalihavuuden uskotaan yleistyvän nopeasti. Ruotsalaisista miehistä yli neljäsosa ja naisista yli viidesosa voi olla pian liikalihavia.  

Ylipainoiseksi lasketaan ihminen, jonka painoindeksi ylittää luvun 25. Liikalihavuuden raja on puolestaan 30.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot