Mainos
Mainos

WHO haluaa humanitaarisen käytävän Gazaan

Maailman terveysjärjestö WHO haluaa Gazaan kulkureitin, jonka avulla avustustyöntekijät voivat evakuoida loukkaantuneet ja toimittaa elintärkeitä lääkkeitä. WHO kutsuu kulkureittiä humanitaariseksi käytäväksi.  

WHO:n mukaan neljä sairaalaa on vahingoittunut Israelin tekemissä iskuissa. Järjestö haluaa, että käytävää käytettäisiin potilaiden turvalliseen siirtämiseen rajanylityspaikoille, jotta heidät voitaisiin viedä lääkärin hoitoon Gazan ulkopuolelle.  

Gazan taistelujen uhriluku on noussut jo yli 800:aan. Eilinen oli yksi yli kaksi viikkoa kestäneiden hyökkäysten verisimmistä päivistä. Eniten huomiota sai Israelin YK:n ylläpitämään kouluun tekemä isku, jossa kuoli gazalaisviranomaisten mukaan ainakin 15 ihmistä. Loukkaantuneita oli yli 200.   

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on sanonut olevansa iskusta tyrmistynyt. Hän on vedonnut voimakkaasti Israeliin ja Gazaa hallitsevaan Hamasiin, jotta osapuolet lopettaisivat konfliktin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme