Mainos
Mainos

WHO: Hongkongin viranomaiset estivät mahdollisen kulkutaudin

Maailman terveysjärjestö WHO kiitti tänään Hongkongin viranomaisia sars-taudin hoidosta. Järjestön mukaan viranomaiset saattoivat estää esimerkillisellä toiminnallaan uuden maailmanlaajuisen kulkutaudin synnyn.

WHO:n edustaja Mike Ryan sanoi pelkäävänsä seurauksia, jos sars-taudin tapainen epidemia alkaisi jossain vähemmän kehittyneessä kaupungissa.

-On itsestään selvää, että maailma ei ollut valmis sarsiin, eikä se ole valmis maailmanlaajuiseen flunssaepidemiaan tai mihinkään muuhun kulkutautiin, Ryan kertoi kaksipäiväisen sars-kokouksen jälkeen. Hänen mukaansa Hongkongin hallinnon avoimuus ja erikoistoimenpiteet, kuten lämmönmittaukset lentomatkustajilta, olivat estäneet sars-taudin leviämisen.

Ryan totesi, että tärkein tekijä taudin leviämisen estämisessä oli sairastuneiden eristäminen.

Hongkong on yksi pahiten sars-taudista kärsineistä alueista. Siellä on havaittu yli 1750 tapausta. Tautiin on kuollut Hongkongissa 294 ihmistä. Kaikkiaan maailmassa on WHO:n tietojen mukaan sairastunut sars-tautiin yli 8400 ihmistä. Kuolleita on 792.

(MTV3-STT-AFP)

Sars-epidemia on vähetellen laantumassa, mutta sen taloudelliset vaikutukset on pitkäaikaiset.

(Seitsemän uutiset 14.06.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme