Mainos
Mainos

WHO: Kulkutaudeista ensimmäisiä merkkejä

Maailman terveysjärjestön mukaan tietoja ripulitautien puhkeamisesta on enenevässä määrin saatu Intiasta ja Sri Lankasta.

Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa, että ensimmäiset merkit tappavien tautien leviämisestä Aasian tuhoalueilla ovat jo näkyvissä.

Järjestön edustaja David Nabarro kertoi Genevessä, että tietoja ripulitautien puhkeamisesta on enenevässä määrin saatu Intiasta ja Sri Lankasta keskuksista, jonne kodittomiksi jääneitä on sijoitettu.

Nabarron mukaan tiedot eivät kuitenkaan anna aihetta suureen huoleen, koska tautien puhkeamiseen on osattu ennalta varautua. Hän korosti edelleen ennaltaehkäisevien toimien jatkamisen tärkeyttä.

- Muutamia lisäpäiviä tarvitaan ennen kuin voimme sanoa suhtautuvamme luottavaisesti siihen, että suurten epidemioiden puhkeaminen saadaan estettyä, hän jatkoi.

YK:n edustaja Jan Egeland puolestaan arvioi, että miljoona ihmistä Aasiassa ja yli 700 000 Sri Lankassa tulee tarvitsemaan ruoka-apua vielä kuukausien ajan katastrofin jälkeen.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme