Mainos
Mainos

WHO:n asiantuntijan mukaan influenssaan varauduttu hyvin

WHO

Maailman terveysjärjestön WHO:n influenssa-asiantuntijan Keiji Fukudan mukaan sikainfluenssaa vastaan on yleisesti varauduttu paremmin kuin koskaan aiemmin.

YK:n alaisuudessa toimivan Fukudan mukaan lähivuosien kansainvälinen varustautuminen lintuinfluenssaan on maailmanlaajuisesti myötävaikuttanut virusta vastustavien lääkkeiden saatavuuteen.

Tauti on levinnyt nopeasti Meksikosta ainakin Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Tartuntaepäilyjä on löydetty myös Uudesta-Seelannista, Australiasta, Espanjasta ja Ranskasta.

Fukudan mukaan nykyinen viruskanta voi myös muuntua vaarallisemmaksi lajiksi. BBC:n mukaan rokotetta sikainfluenssaan ei vielä ole, mutta tautia vastaan voidaan taistella antiviruslääkityksellä.

Todisteita siitä, että sikainfluenssa olisi käynnistynyt bioterrorismista, ei ole. Sian syömisen ei myöskään uskota levittävän tautia. Taudin tutkimista vaikeuttaa se, ettei tartunta tunnu vaikuttavan kaikkiin samalla tavalla.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme