Mainos
Mainos

WHO poisti Taiwanin sars-listaltaan

Maailman terveysjärjestö on poistanut Taiwanin viimeisenä maana sars-listaltaan. Maassa ei ole todettu uusia tautitapauksia 20 päivään.

Sars-osastoa yliopistollisessa sairaalassa Taiwanissa toukokuussa.

Maailman terveysjärjestö WHO on poistanut Taiwanin sars-vaarallisten alueiden listaltaan. Samalla järjestö ilmoitti, että maailmanlaajuinen sars-epidemia on nyt saatu hallintaan. WHO kuitenkin varoitti, että sarsia on pidettävä tarkoin silmällä jatkossakin.

-Tämä ei vielä merkitse sarsin loppua, mutta on silti tärkeä merkkipaalu. Sars-epidemia on saatu hallintaan, sanoi WHO:n pääsihteeri Gro-Harlem Brundtland.

Taiwan pääsi pois listalta, koska uusia tautitapauksia ei ollut todettu 20 päivään. Se oli viimeinen alue sars-listalla. Kanadan Toronto poistettiin listalta keskiviikkona.

Taiwanissa on saanut sars-tartunnan kaikkiaan 674 ihmistä, ja kuumeeseen on kuollut 84 taiwanilaista. Maailmanlaajuisesti sars on vaatinut yli 800 ihmisen hengen.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme