Mainos
Mainos

WHO: Polio saatu pysäytettyä kymmenessä Afrikan maassa

Rokotuskampanjat ovat viimein tuottaneet tulosta Länsi- ja Keski-Afrikassa.

Polion eteneminen on saatu pysäytettyä kymmenessä Länsi- ja Keski-Afrikan maassa, sanoo Maailman terveysjärjestö WHO. Uusia tapauksia ei ole havaittu näissä maissa kesäkuun jälkeen. Nigeriassa poliota ei kuitenkaan ole vielä saatu kuriin, sanoo WHO Genevessä julkistamassaan selonteossa.

Sen sijaan esimerkiksi Beninissä, Burkina Fasossa, Ghanassa ja Kamerunissa tautia ei enää ole. Uusia poliotapauksia alettiin löytää vuoden 2003 keskivaiheilla ensin Nigeriassa. Sieltä tauti levisi lähialueen maihin, vaikka se oli aiemmin saatu kitkettyä niistä. Noin 200 lasta oli WHO:n mukaan halvaantunut kahden vuoden kuluessa loppuelämäkseen.

WHO sanoo rokotuskampanjoiden tuottaneen nyt tulosta. Kansainväliset järjestöt ja useat hallitukset käynnistivät torstaina uuden rokotuskampanjan afrikkalaisten lasten pelastamiseksi poliolta. Polio, lapsihalvaus, on enterovirusten aiheuttama kuumetauti, johon saattaa liittyä halvausoireita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme