Mainos
Mainos

WHO: Saasteet ja epäpuhtaudet tappavat 1,7 miljoonaa pikkulasta vuodessa

Erilaiset saasteet ja epäpuhtaudet tappavat vuosittain 1,7 miljoonaa alle 5-vuotiasta lasta, kertoo YK:n terveysjärjestön WHO:n tutkimus.

Tutkimuksen mukaan yli neljännes kaikista pikkulasten kuolemista johtuu saastuneesta ympäristöstä.  

Lasten altistuminen saasteille ja epäpuhtauksille voi alkaa jo kohdussa, mikä voi aiheuttaa lapsen ennenaikaisen syntymän, joka taas voi johtaa elämänmittaisiin terveysongelmiin. Lapset ovat erityisen haavoittuvaisia likaiselle ilmalle ja vedelle, sillä heidän elimensä ja immuunijärjestelmänsä ovat vasta kehittymisvaiheessa.  

Kuolemat olisivat WHO:n mukaan estettävissä muun muassa parantamalla puhtaan veden saatavuutta sekä vähentämällä kemikaalien ja torjunta-aineiden käyttöä.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot