Mainos
Mainos

WHO: Tieliikenne usein nuorille kohtalokas

Tieliikenne tappaa nuoria Afrikassa ja Aasiassa aidsiakin enemmän, kertoo Maailman terveysjärjestö WHO.

Joka vuosi yli 1,2 miljoonaa ihmistä kuolee tieliikenneonnettomuuksissa ja miljoonat muut loukkaantuvat, selviää Maailman terveysjärjestön WHO:n tuoreesta raportista.

Onnettomuuksista 90 prosenttia tapahtuu Afrikassa ja Aasiassa, ja niiden uhrit kuuluvat yleensä pieni- tai keskituloisiin. Liikenneonnettomuudet ovat itse asiassa 15-19-vuotiaiden yleisin kuolinsyy, ja niissä kuolee huomattavasti enemmän ihmisiä kuin mitä menehtyy esimerkiksi aidsiin.

Aasiassa, missä kokonaiset perheet matkustavat moottoripyörillä, on kypärän käyttö harvinaista. Tämä johtuu siitä, että kypärät ovat kalliita ja toisaalta lapsille sopivia kypäriä ei ole saatavilla.

Muita syitä korkeisiin turmalukuihin ovat muun muassa ylinopeus ja rattijuopumus. WHO:n mukaan onnettomuuksien vaatimien kuolonuhrien määrää voitaisiin huomattavasti vähentää valvomalla nopeusrajoituksien ja alkoholisäädösten noudattamista, välttämällä lasten kuljettamista moottoripyörillä ja määräämällä turvavöiden ja kypärien käyttö pakolliseksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme