Mainos
Mainos

WHO varoittaa maailmanlaajuisesta lintuinfluenssasta

WHO pelkää lintuinfluenssan muuntuvan niin, että se voi tarttua ihmisestä toiseen. Terveysjärjestö patistaa hallituksia ja lääkeyrityksiä nopeuttamaan influenssarokotteiden valmistusta.

Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa jälleen lintuinfluenssasta. WHO:n mukaan viranomaisten olisi lisättävä toimenpiteitä, jotta maailmanlaajuinen kriisi vältettäisiin.

Asiantuntijoiden mukaan puutteellisia toimia heijastaa se, että maat ovat varautuneet heikosti myös tavanomaiseen influenssa-aaltoon. Käytettävissä ei ole tarpeeksi rokotteita, jotta tartuntoja voitaisiin hillitä.

WHO patistaakin hallituksia, lääkeyrityksiä ja tiedemaailmaa nopeuttamaan influenssarokotteiden valmistusta. Terveysjärjestö aikoo järjestää asiaa koskevan konferenssin Genevessä 11. marraskuuta.

Lintuinfluenssan pelätään muuntuvan niin, että se voi tarttua ihmisestä toiseen. WHO varoittaa, että maailmanlaajuinen pandemia voisi tappaa miljoonia ihmisiä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme