Mainos
Mainos

WHO varoittaa: Zikavirus saattaa levitä Eurooppaan tulevien kuukausien aikana

WHO:n terveysviranomaiset varoittivat keskiviikkona, että zikavirus saattaa levitä Eurooppaan tulevien kuukausien aikana lämpimien säiden myötä.

Riski hyttysten levittämän viruksen leviämiselle Eurooppaan on kuitenkin melko pieni. Virusta levittävä Aedes-suvun hyttyset viihtyvät Euroopassa erityisesti Portugalille kuuluvalla Madeiran saarella ja Mustan meren koillisrannikolla.

– Kehotamme erityisesti korkean riskin maita priorisoimaan toimintaansa niin, että viruksen leviäminen saadaan estettyä, WHO:n Euroopan-johtaja Zsuzsanna Jakab sanoo.

Zikaviruksen on todettu aiheuttavan syntymättömille lapsille kehityshäiriöitä. Lisäksi virustartunta voi aiheuttaa aikuisille keskushermosto-oireita.

WHO:n Euroopan-osaston mukaan 18:ssa Euroopan maassa on keskisuuri riski zikaviruksen leviämiselle, ja 36 maassa riski on pieni. Pienen riskin maissa ilmasto on sellainen, jossa virusta kantava hyttyslaji ei viihdy.

Esimerkiksi Suomessa ei tavata Aedes-suvun hyttysiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme