Mainos
Mainos

WHO varoitti Keniaan matkustavia

YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO kehotti tänään Keniaan matkustavia huolehtimaan riittävistä suojatoimista kuumetautia levittäviä moskiittoja vastaan. Tauti on surmannut Keniassa kolmisensataa ihmistä ja Somaliassa noin 150.

WHO:n tutkijaryhmä saapui eilen Keniaan tutkimaan tilannetta. Ryhmän edustaja kertoi, että epidemia on vakava ja edelleen leviämässä. Turisteja kehotetaan suojautumaan sääskien pistoilta käyttämällä pitkähihaisia ja pitkälahkeisia vaatteita ja karkotteita sekä vuoteiden ympärillä hyönteisverkkoja. Tauti on saanut nimen Rift Valley Fever (RVF) Kenian länsiosassa olevan hautavajoaman mukaan. Ensimmäiset tautitapaukset löydettiin sieltä 1930-luvulla.

RVF aiheuttaa malarian tavoin kuumeilua, ja siihen voi liittyä myös verenvuotoa, aivotulehdusta ja jopa sokeutumista. Rokotetta ei ole olemassa ihmisille, mutta taudin leviämistä pyritään hidastamaan karjan rokotuksilla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme