Mainos
Mainos

Wikileaks: Japania varoitettiin riskeistä ydinvoimaloissa

Brittilehti Daily Telegraphin mukaan atomienergiajärjestö IAEA varoitti Japania jo yli kaksi vuotta sitten siitä, etteivät sen ydinvoimalat kestä voimakkaita maanjäristyksiä. Tieto on peräisin Wikileaksin asiakirjoista.

IAEA:n viranomainen oli todennut vuonna 2008, että voimakas maanjäristys voisi aiheuttaa "vakavan ongelman" Japanin ydinvoimalaitoksissa. Lisäksi viranomainen oli moittinut Japania siitä, että ydinvoimaloiden turvallisuusmääräykset olivat vanhentuneita.

Fukushiman alueelta evakuoidut asukkaat ovat olleet raivostuneita Japanin hallitukselle.

- Hallitus sanoi, että ydinvoimala on turvallinen. Siksi me suostuimme siihen, että se rakennetaan. Jos olisin tiennyt, että se räjähtää jonain päivänä, en olisi voinut elää täällä, totesi paikallinen asukas uutistoimisto Ebun haastattelussa.

- Täällä ei järjestetty mitään evakuointiharjoituksia enkä ole ikinä kuullut, että näin voi tapahtua, asukas päivitteli.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme