Mainos
Mainos

Wikileaks-pomo raiskauskohun keskellä

Ruotsissa kahdesta raiskauksesta epäilty Wikileaks-sivuston perustaja Julian Assange kiistää syytteet. Assange sanoo sanomalehti Dagens Nyheterille lähettämässään sähköpostissa, että kyse on mustamaalauksesta.

Assangen mukaan poliisi ei ole ollut häneen yhteydessä.

Tukholman syyttäjävirasto kertoi aiemmin, että Assange on etsintäkuulutettu kahdesta raiskauksesta.

Ruotsalaislehtien mukaan kaksi 20-30-vuotiasta naista on ottanut yhteyttä Tukholman poliisiin. Lehtien mukaan ensimmäinen raiskaus tapahtui viikko sitten Tukholmassa ja toinen muutama päivä sitten Tukholman ulkopuolella.

Assange on ollut vierailulla Tukholmassa, mutta hänen tämänhetkisestä olinpaikastaan ei ole tietoa. Dagens Nyheterin mukaan Assange lähti Ruotsista keskiviikkona. 39-vuotias Assange on Australian kansalainen.

Assangen perustama Wikileaks-sivusto julkaisi viime kuussa kymmeniätuhansia Afganistanin sotaan liittyviä salaisia asiakirjoja. Sivusto on ilmoittanut jatkavansa paljastuksia, vaikka Yhdysvallat on vedonnut siihen niiden lopettamiseksi.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme