Mainos
Mainos

Wikileaks: Vaimolla paljon valtaa Ruotsin pääministeriin

Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt on salaperäinen johtaja, joka haluaa koko ajan puhua ilmastonmuutoksesta ja jota hänen vaimonsa ohjailee, paljastavat Wikileaks-sivustolle vuodetut asiakirjat.

Yhdysvaltain Tukholman-suurlähetystön luonnehdinnat sisältyvät nelisivuiseen raporttiin, joka annettiin presidentti Barack Obamalle ennen Reinfeldtin tapaamista viime vuonna.

Reindfeldtiä kuvataan myös johtajaksi, joka pysyttelee mielellään kulisseissa ja antaa muiden ministerien paistatella julkisuudessa. Raportin mukaan hän pystyy kuitenkin tekemään nopeita päätöksiä, jos niitä tarvitaan.

Pääministerin yksityiselämästä tiedetään raportin mukaan melko vähän: Reindfeldt on kotona viihtyvä perheenisä, joka rakastaa siivoamista.

Sen sijaan Reinfeldtin Filippa-vaimolla sanotaan olevan paljon vaikutusvaltaa mieheensä. Suurlähetystön mukaan Filippa on "miehensä tärkein neuvonantaja".

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme