Mainos
Mainos

Wikileaksin Assange: Tiedusteluteollisuus on paisunut

Paljastussivusto Wikileaks esitteli torstaina tuoreimman paljastuksensa tiedusteluteollisuudesta. Se on saanut tietoja 160 yrityksestä, jotka valmistavat 25 maassa matkapuhelimien, sähköpostitilien ja internetin hakuhistorioiden vakoiluun käytettäviä välineitä.

Wikileaksin perustaja Julian Assange sanoi tiedusteluteollisuuden paisuneen kymmenessä vuodessa kansainväliseksi teollisuudenalaksi, joka myy välineitä "sekä diktaattoreille että demokratioille, jotka pääsevät sieppaamaan sanomia kokonaisilta kansoilta".

Assange esitteli Lontoossa muun muassa arabimaiden hallinnoille myytyjä tiedusteluvälineitä, joita on löydetty Egyptin ja Libyan syrjäytettyjen hallintojen jäljiltä.

– Länsimaiset yritykset ovat myyneet näitä järjestelmiä Syyriaan, Libyaan, Tunisiaan ja Egyptiin. Näitä järjestelmiä käytetään ihmisten jahtaamiseen ja murhaamiseen, Assange sanoi.

Spyfiles-tiedosto on ensimmäinen paljastus sitten lokakuun, jolloin Wikileaks ajautui rahapulaan.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme