Mainos
Mainos

Wikileaksin perustaja Assange pelkää salamurhaa

Wikileaks-sivuston perustaja Julian Assange pitää tällä hetkellä matalaa profiilia salaisessa olinpaikassaan Britaniassa. Gulfnewsin verkkosivujen mukaan Assange on saanut viime aikoina runsaasti tappouhkauksia ja hän pelkää henkensä edestä.

Wikileaksin tiedottajan Kristinn Hrafnssonin mukaan Assange työskentelee salaisessa paikassa.

- Kun ihmiset vaativat hänen murhaamistaan, on parasta pitää matalaa profiilia. Hänen on parasta pysyä julkisuudelta piilossa, Kristinn Hrafnssonin luonehtii.

Hänen mukaansa tilanne on vakava ja se on kuin "kansan kiihottamista väkivaltaan", mikä on laitonta useissa maissa.

Assangesta on annettu kansainvälinen pidätysmääräys. Hänet on etsintäkuulutettu paitsi Ruotsissa ja Schengen-maissa myös muualla maailmassa. Hänet halutaan Ruotsiin vastaamaan ahdistelu- ja raiskaussyytöksiin, jotka hän on kiistänyt. Hän itse pitää syytteitä lokakampanjana Wikileaksia vastaan.

Eilen brittilehdet kertoivat Assangen olevan kaakkois-Britanniassa. Lehtien mukaan Assangea ei ole pidätetty sen tähden, että Ruotsin viranomaiset ovat tehneet virheen pidätysmääräyksessään. Ruotsi on antanut Assangesta kansainvälisen etsintäkuulutuksen, jossa on kuitenkin tekninen virhe, jonka vuoksi Britannian poliisi ei ole toiminut.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme