Mainos
Mainos

Wiktoria, 25, kiidätettiin kätilöpulan takia kopterilla Ruotsista Turun keskososastolle: ”Haluan vain kotiin”

Ruotsia on vaivannut jo tovin kätilöpula ja naisia onkin lähetetty Suomeen synnyttämään.

Aftonbladet kertoo, että Etelä-Ruotsin Gävlestä kotoisin oleva Wiktoria Ahlin lähetettiin eilen Uppsalan sairaalasta helikopterilla Suomen Turkuun, koska sairaalassa ei ollut tilaa.

– Teemme kaikkemme päästäksemme kotiin, Ahlin kertoo MTV Uutisille.

Wiktoria Ahlinin pelättiin synnyttävän ennenaikaisesti, joten hänet lähettiin riskisynnytyksen takia hyvissä ajoin Turkuun eilen lauantaina. Hänen laskettu aikansa on vasta 10. marraskuuta, mutta jo viikolla 17 hänen lapsivetensä alkoi vuotaa. Nyt hän on raskausviikolla 25.

Hän kertoi Aftonbladetille olevansa nyt Turun yliopistollisessa sairaalassa erityksissä perheestään ja kokevansa suurta stressiä, joka ei ainakaan auta ennaltaehkäisemään ennenaikaista synnytystä.

Pikalento Turun Tyksiin

Kaikki alkoi eilen, kun hän oli Uppsalassa ultraäänessä. Siellä kerrottiin, että keskososastolla ei ole tilaa, joten hänet lennätetään todennäköisesti Turkuun illalla. Sairaalasta kerrottiin tuolloin myös, että helikopterin kyytiin ei pääse Wiktorian avomies Linus Saari.

Lento Turkuun piti olla vasta illalla, ja pariskunta luuli, että he ehtivät käymään kotonaan Gävlessä ja pakkaamaan tarvittavat tavarat matkalle. Lentoaika kuitenkin muuttui ja Wiktoria ehti juuri ja juuri pakata sairaalakassin itselleen. 

– Minulla on iso lentopelko ja joudun olemaan erossa puolisostani. Haluamme olla yhdessä, koska kyllähän tämä tilanne koskettaa häntä yhtä lailla kuin minuakin, Wiktoria kertoi lehdelle.

Avopuoliso lensi Turkuun myös

Wiktoria kertoo, että Turussa hänelle tehtiin ultraäänitutkimus ja tilanteesta keskusteltiin lääkärin kanssa englanniksi, koska tämä ei osannut ruotsia.

– Keskustelussa käytettiin vaikeita termejä, joten en ymmärtänyt ihan kaikkea.

Avopuoliso Linus lensi Turkuun myös tukemaan Wiktoriaa. Hän pystyy nukkumaan Tyksissä lattialla olevalla patjalla lähellä puolisoaan.

– Kätilötkään eivät oikein osaa ruotsia. Hoito täällä on epäröimättä hyvää ja lääkärit ovat ammattilaisia, mutta haluaisimme silti kotiin.

"Saatan synnyttää Suomessa"

He eivät vielä tiedä miten kauan he joutuvat Tyksissä olemaan vai onko esimerkiksi mahdollista siirtyä myöhemmässä vaiheessa takaisin Ruotsiin.

– Sairaaloiden johto on viikonloppuna vapaalla sekä Suomessa että Ruotsissa joten emme ole päässeet juttelemaan kenenkään vastaavan henkilön kanssa, Wiktoria jatkaa MTV:lle.

Wiktoria ei usko, että he pääsevät kotiin vielä viikonlopun aikana.

– Tilanne voi muuttua hetkessä niin, että olemme täällä viikkoja, kuukausia, jos synnytän täällä. Synnytys voi tapahtua tänään, huomenna tai ensi kuussa. Kukaan ei tiedä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme