Mainos
Mainos

Wilfried Martensista vuoden eurooppalainen

Belgian entinen pääministeri Wilfried Martens on vuoden 1997 eurooppalainen. Espanjalainen Yusten säätiö päätti tänään myöntää hänelle Kaarle V:n nimeä kantavan palkinnon.

Palkinto myönnettiin nyt toisen kerran. Ensimmäisen kerran se myönnettiin kaksi vuotta sitten, ja silloin vuoden eurooppalainen oli Euroopan komission entinen puheenjohtaja Jacques Delors.

Martens, 61, sai palkinnon pitkäaikaisesta työstään Euroopan yhdentymisen hyväksi. Hän on vieläkin aktiivisesti mukana integraatiossa. Hän on Euroopan parlamentin jäsen ja Euroopan kansanpuolueen puheenjohtaja. Belgian pääministerinä Martens toimi miltei keskeytyksettä vuodesta 1979 vuoteen 1992.

Palkinnon suuruus on 50 miljoonaa pesetaa eli lähes 1,8 miljoonaa markkaa. Palkinnon saaja saa tästä 15 miljoonaa pesetaa eli noin 500 000 markkaa. Valtaosa palkinnosta ohjataan palkkion saajan nimeä kantaviin tutkimus- ja opiskelustipendeihin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme