Mainos
Mainos

Wolfowitz aikoo jatkaa Maailmanpankissa

Pääjohtaja Paul Wolfowitz on myöntänyt suosineensa Maailmanpankissa työskennellyttä naisystäväänsä.

Maailmanpankin pääjohtaja Paul Wolfowitz aikoo jatkaa työtään skandaalista huolimatta.

Wolfowitz ilmoitti jatkavansa Maailmanpankin köyhyyden voittamiseen tähtäävää työtä sen jälkeen, kun jäsenmaiden ministerit olivat ilmaisseet syvän huolensa skandaalista.

Maailmanpankin kehityskomitean lausunnon mukaan nyt on pidettävä huoli siitä, että pankki säilyttää luotettavuutensa ja maineensa ja sen henkilökunta motivaationsa.

Wolfowitziin kohdistuvat erovaatimukset ovat kiihtyneet Maailmanpankin kevätkokouksen alla.

Pääjohtaja on myöntänyt hyväksyneensä Maailmanpankissa työskennelleen naisystävänsä palkankorotuksen ja järjestäneensä tälle ylennyksiä.

Erottamisesta päättää USA:n presidentti

Arvostelijoina ovat erityisesti Euroopan maat, kun taas tukijoita ovat olleet Yhdysvaltain lisäksi Japani sekä eräät Afrikan maat.

- Kiista erkaannuttaa Maailmanpankkia sen varsinaisesta tehtävästä, valitteli Saksan kehitysministeri Heidemarie Wieczorek-Zeul aiemmin päivällä.

Hän kehotti Wolfowitzia pohtimaan itse, riittääkö luottamus enää työn hoitamiseen.

Wolfowitzin tulevaisuus riippuu viime kädessä presidentti George W. Bushista, joka on tähän asti sanonut tukevansa häntä.

Maailmanpankin johtokunnalla on periaatteessa oikeus erottaa järjestön pääjohtaja, mutta käytännössä päätöksen tekee Yhdysvaltain presidentti.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme