Mainos
Mainos

Worldwatch: Maailmassa jo yli miljardi ylipainoista

Ylipainoisia ihmisiä on maailmassa jo yli miljardi. Amerikkalaistiedemiehet arvioivat, että maailmassa on ylipainoisia lähes yhtä paljon kuin aliravittujakin.

Worldwatch-instituutin tänään julkaiseman raportin mukaan ylipainoisten määrä on lisääntynyt huomattavasti 1980-luvulta. Länsimaissa ylipaino on yleensä köyhän ja kouluttamattoman väestönosan ongelma, kehitysmaissa ylipainoa kertyy vain varakkaimmille.

Worldwatch-instituutin tutkija Brian Halwellin mukaan sekä ylipaino että aliravitsemus aiheuttavat sairauksia, lyhentävät elinikää ja haittaavat suorituskykyä.

Instituutti suositteleekin, että ruokien verotus sidottaisiin niiden kalorimääriin. Mitä enemmän energiaa, sen korkeampi verotus. Kaikkein rankimmin tulisi raportin mukaan verottaa pikaruokaa. Terveelliset hedelmät ja vihanneksen sen sijaan voisi vapauttaa kokonaan veroista.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme