Mainos
Mainos

Worldwatch: Terroristisota vie huomion köyhyydeltä

Huono tai epävarma toimentulo ajavat varsinkin nuoria miehiä rikoksiin ja terroristijärjestöihin.

Sota terrorismia vastaan vie maailman huomion asioilta, jotka ovat terrorismin perimmäisiä syitä, toteaa Worldwatch-instituutti Maailman tila 2005 -raportissaan.

Worldwatchin katsauksen mukaan köyhyys, tartuntataudit, ympäristön pilaantuminen ja kiristyvä kilpailu luonnonvaroista kuuluvat todelliseen "pahan akseliin", jota ei voida päihittää aseilla.

- Jos ongelmia ei tunnisteta ja yritetä torjua, esimerkiksi yllättävien terrori-iskujen riski kasvaa, varoittaa Worldwatchin puheenjohtaja Christopher Flavin.

Raportti kertoo, että maailmassa on yli 200 miljoonaa nuorta, jotka ovat joko työttömänä tai ansaitsevat liian vähän elättääkseen perhettään. Esimerkiksi Lähi-idässä ja Saharan etelänpuolisessa Afrikassa vailla työtä on noin neljännes nuorista. Epävarma tulevaisuus aiheuttaa turhautumista, mikä katsauksen mukaan saattaa sysätä etenkin nuoret miehet tekemään rikoksia tai liittymään äärijärjestöihin.

(MTV3-STT-DPA)

(Huomenta Suomen uutiset 13.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme