Mainos
Mainos

WP: Oikeusministeri Sessions puhui venäläisten kanssa Trumpin kampanjasta

Washington Postin lähteiden mukaan nykyisin Yhdysvaltain oikeusministerinä toimiva Jeff Sessions keskusteli Venäjän suurlähettilään kanssa presidentti Donald Trumpin vaalikampanjaan liittyvistä asioista viime vuonna.

Entiset ja nykyiset yhdysvaltalaisviranomaiset kertovat lehdelle, että Venäjän suurlähettiläs Sergei Kisljak kertoi Moskovan esimiehilleen, että hän keskusteli kampanjaan liittyvistä asioista Sessionsin kanssa vuoden 2016 presidenttikilvan aikana. Lähteiden mukaan kaksikko keskusteli muun muassa Venäjälle poliittisesti tärkeistä asioista.

Sessions on aiemmin myöntänyt tavanneensa Kisljakin kahdesti, mutta hän on useasti kiistänyt keskustelleensa Kisljakin kanssa Trumpin kampanjasta.

Alabaman senaattorina aiemmin toiminut Sessions on painottanut tavanneensa Kisljakin senaattorin ominaisuudessa. Sessionsista tuli oikeusministeri vuoden alkupuolella.

Myös Kisljakin mukaan kaksikko tapasi kahdesti.

Yhden Washington Postin lähteen mukaan Sessions on antanut tapaamisista harhaanjohtavia lausuntoja, jotka ovat "ristiriidassa todisteisiin nähden".

Entisen viranomaisen mukaan tiedustelutieto osoittaa, että Sessions ja Kisljak kävivät "oleellisia" keskusteluja, jotka koskivat muun muassa Trumpin kantoja Venäjään liittyvissä asioissa sekä mahdollisuuksia Yhdysvaltain ja Venäjän suhteisiin Trumpin hallinnossa.

Trump kritisoi Sessionsia

Sessions ei kertonut tapaamisistaan Venäjän suurlähettilään kanssa, kun hän oli senaatin kuultavana ministerinimityksensä yhteydessä. Sessions jääväsi itsensä Venäjä-tutkinnasta maaliskuussa sen jälkeen, kun tapaamiset Kisljakin kanssa tulivat julki.

Aiemmin tällä viikolla Trump kritisoi Sessionsia New York Times -lehden haastattelussa ja sanoi, ettei hän olisi ikinä valinnut Sessionsia oikeusministeriksi, jos hän olisi tiennyt Sessionsin jääväävän itsensä. Trumpin mukaan Sessionsin päätös asiassa oli "erittäin epäreilu presidenttiä kohtaan".

Sessions ilmoitti pysyvänsä virassaan presidentin kritiikistä huolimatta.

Muun muassa Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tutkii Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain vaaleihin ja Trumpin kampanjan Venäjä-kytköksiä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme