Mainos
Mainos

WP: Putin-meemit kielletty Venäjällä

Venäjälle on otettu uusi askel presidentti Vladimir Putinin julkisuuskuvan kontrolloimisessa, kertoo yhdysvaltalaislehti Washington Post.

Venäläisen viestintäviranomaisen Roskomnadzorin päätöksen mukaan on kiellettyä julkaista julkisuuden henkilöistä internetmeemi, joka ei ole henkilön persoonallisuuden mukainen.

– Tällainen julkisten henkilöiden kuvien käyttö on vastoin henkilötietolakia. Ne vahingoittavat julkisuuden henkilöiden kunniaa, arvokkuutta ja liiketoiminnan hoitoa, Roskomnadzor perustelee päätöstä Washington Postin mukaan.

Jos julkisuuden henkilö epäilee olevansa epäasiallisen meemin kohde, hän voi raportoida asiasta Roskomnadzorille, joka valvoo Venäjällä myös internetiä.

Meemin julkaisseella verkkosivulla on tässä vaiheessa kaksi vaihtoehtoa: joko estää loukkaavan meemin näkyminen Venäjällä tai joutua suljetuksi Venäjällä kokonaan.

Presidentti Putin on ollut hyvin suosittu meemien kohde. Hänen meemikuviaan löytyy täältä.

Meemillä tarkoitetaan internetissä levitettävää satiirista kuvaa tai videoklippiä julkisuuden henkilöstä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme